DRAMA U ZENICI Ispred škole oteli devojčicu?!

loading...

Devojčica iz Zenice utrčala u policiju da bi prijavila otmicu svoje drugarice. Tvrdi da je ona uspela da pobegne otmičarima. Policija je trenutno ispituje.

U zeničkom naselju Tetovo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona blokirali su celo područje nakon prijave da je oteta devojčica.

loading...

Na mestu događaja su i pripadnici Specijalne policije. Portparol kantonalnog MUP-a Aldina Ahmić rekla je da je veliki broj policijskih ekipa na terenu i da se proveravaju navodi o otmici.

Devojčicu je navodno oteo crni kombi, a iz policije su još uvek oprezni da celi slučaj okarakterišu kao otmicu.

loading...

“Još uvek proveravamo informacije o navodnoj otmici devojčice ispred Osnovne škole ‘Hasan Kikić’ u Zenici. Devojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu svoje drugarice, a još uvik nije utvrđeno da li druga devojčica postoji”, rekli su iz policije.

Portal “Kliks” je ranio javio da devojčica koja je uspela da pobegne pohađa šesti razred.

U Osnovnoj školi “Hasan Kikić” proverili su brojno stanje dece. Uprava škole je kontaktirala i sa roditeljima odsutnih učenika, a kako su za Klix rekli iz škole, deca su uglavnom prisutna na nastavi, a određeni broj dece je opravdano odsutan.

Uspaničeni roditelji nalaze se ispred škole, vidno potreseni zbog celokupnog događaja. Policija je postavila punktove na nekoliko lokacija, i proveravaju svako vozilo.

Ispred OŠ “Saburina” u opštini Stari Grad prije dva dana nepoznate osobe pokušale su da uvuku devojčicu u kombi.

Povodom ovog slučaja reagovali su i iz Savjta roditelja Kantona Sarajevo i navode da imaju stalni kontakt s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo te pozivaju roditelje da ne stvaraju bespotrebnu paniku, ali da pojačaju oprez za svoju decu, posebno pri odlasku u školu i povratku.

Pre desetak dana ispred sarajevske OŠ “Pofalići” nepoznati muškarac je, izlazeći iz belog kombija, pokušao da otme jednog dečaka, a slični slučajevi zabeleženi su i na području opštine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *