Jezivo otkriće: Nađena 32 leša i devet glava

loading...

Meksičke vlasti istražuju neobeležene grobnice u kojima su pronađena 32 leša i devet ljudskih glava, u oblasti na jugu zemlje.

U toj oblasti su rivalske narko bande odgovorne za talas nasilja, kidnapovanja i međusobne borbe.

loading...

Kako je u četvrtak saopšteno, vojska i policija pronašli su grobnice u odmetničkom kampu u državi Gerero, posle anonimne dojave o zatočenim ljudima, a spasene su žrtve kidnapovanja i otkriveno je 12 tela i ljudskih ostataka u zamrzivačima.

Portparol koordinacione grupe za Gerero Roberto Alvarez Eredija rekao je da su vojnici pročešljali oblast kako bi utvrdili da li postoji još tajnih grobova. Istražitelji rade na identifikaciji tela i pronalaženju ubica.

loading...

Stanovnici te oblasti pronašli su u ponedeljak devet obezglavljenih tela duž autoputa. Tužioci očekuju da se ispita da li glave nađene u tajnim grobnicama pripadaju tim telima.

Vlada države Gerero u kojoj je učestalo nasilje bandi, objavila je u ponedeljak da je ubrzala korišćenje združenih policijsko-vojnih patrola u oblasti posebno poznatoj po nasilju.

U pretežno ruralnoj i siromašnoj državi za 10 meseci 2016. godine prijavljeno je 1.832 ubistava. Ukoliko se taj trend nastavi, prosek ubistava u Gereru biće 60 na 100.000 stanovnika, približno najvišem proseku sa oko 68 ubijenih na 100.000 stanovnika, zabeleženom 2012. godine.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *