VELIKANI EVROPE: Humska NIKAD bogatija MENADŽERIMA, evo koji IGRAČI su na METI!

Monako prati razvoj Strahinje Pavlovića, a skauti Rome Umara Sadika

Malo ko u Partizanu spreman je da se upusti u prognozu koliko će gledalaca biti na završnom meču grupne faze Lige Evrope, zna se samo da će lože namenjene gostima iz inostrnastva biti – krcate. Prema saznanjima MOZZART Sporta, Humska će ugostiti predstavnike nekih od najpoznatijih svetskih klubova na meču sa Astanom.

Pretenciziono bi bilo očekivati da bilo ko zbog onoga što bude video večeras kupi ili krene u akciju dovođenja igrača jednog ili drugog tima, međutim, pošto „napolju“ funkcionišu totalno drugačije nego u Srbiji, logično je da emisari iz Serije A, Bundeslige, francuske Lige 1 i Primere budu na licu mesta i prate svaki, pa i najmanji, potez igrača koji bi u budućnosti mogao da ih zainteresuje. Tako su dolazak na crno-belih stranu Topčiderskog brda najavili izaslanici Juventusa, Intera, Napolija, Borusije iz Dortmunda, Valensije…

Razume se, ima i poslova koji su završeni ili su pri kraju. Tako je u Beograd ovih dana predstavnik Monaka, sa zadatkom da uživo isprati Strahinju Pavlovića, čiji su potpis Kneževi osigurali za 10.000.000 evra i bonuse, ali žele da vide kako se mladi štoper ponaša u svakoj situaciji, pa i ovoj kad već zna kakva mu je budućnost. Povrh svega, kako odgovara obavezama u meču bez takmičarskog naboja, s obzirom da ni Partizan, ni Astana, nemaju šanse da se kvalifikuju za narednu rundu.

U loži stadiona u Humskoj biće i predstavnik Rome. Očekivano, s obzirom da je Vučica letos poslalala Umara Sadika na pozajmicu u Beograd, a Nigerijac igra najbolju sezonu karijere i očekuje se da uskoro Partizan otkupi njegovo ugovor po ceni od 1.600.000 evra. Dotad, čelnici iz Rome imaju svog čoveka koji prati učinak visokog napadača na svakom meču, pa i na ovom. Tako radi ozbiljan klub. Plus, gleda da li za njega ima još robe.

Kad je već svita iz inostranstva u Humskoj eto motiva pojedinim fudbalerima – možda projektivanom starteru Lazaru Pavloviću, te Filipu Stevanoviću ako dobije šansu – da odigraju što bolje. Kad veće nema ekipa za šta konkretno da se bori, možda pojedinci skrenu pažnju na sebe…